Handgemaakte soja pitcher restaurant TAIKO
Deze handgemaakte soja pitcher is speciaal ontworpen voor het Japanse restaurant TAIKO in het exclusieve Conservatorium Hotel waar chef Schilo van Coevorden de scepter zwaait. Deze handgemaakte pitcher verenigt Japanse soberheid met onze Hollandse ‘Delfts Blauw’ traditie.
Japanse Erlenmeyer
Dit ontwerp moest diverse elementen combineren: een verwijzing naar de Japanse basis van het restaurant Taiko, de afkomst van de Nederlandse chef en het Aziatische ingrediënt soja. Op basis van deze drie zeer uiteenlopende elementen heb ik een pitcher ontworpen met een sobere vorm, die op een scheikundige Erlenmeyer is geïnspireerd en recht doet aan de Japanse sobere design traditie. Met de hand gemaakt van porselein met een uniek Delfts Blauw patroon.
‘Delfts Blauw uit Azië’
De uitvoering van de pitcher in porselein met een oxide blauw patroon sluit aan bij de historische Aziatische link. Eeuwen geleden werd vanuit Azië porselein met de typische blauwe decoraties naar Europa geëxporteerd. In Nederland werd dit Aziatisch porselein zo populair dat er een Hollandse variant werd bedacht. Deze Hollandse interpretatie werd wereldberoemd en over de hele wereld bekend als ‘Delfts Blauw aardewerk’. Het Delfts Blauwe patroon is dus zowel een verwijzing naar de historische Aziatische oorsprong als Nederlandse traditie.
Thema soja
Schilo werkt ieder jaar met een ander thema. Deze pitcher is specifiek ontworpen voor het thema soja. Wat heel bijzonder is, is dat de soja die Schilo gebruikt, zeer kleinschalig in Zeeland wordt geproduceerd.
Voor meer informatie: https://www.taikocuisine.com